Laden..

Dit gebeurt er als je (te) veel eiwitten eet

Dit gebeurt er als je (te) veel eiwitten eet

Dit gebeurt er als je (te) veel eiwitten eet

Je spieren worden blij, je maag kalm (geen gerommel) en je stofwisseling blijft op gang door eiwitten. Toch is meer niet altijd beter. Wat gebeurt er met ons lichaam als we (te) veel eiwitten eten? Dit zijn een aantal rare dingen die je lichaam kan gaan doen als je te veel eiwitten naar binnen werkt.

Veel eiwitten eten: dit gebeurt er met je lichaam

1. Je adem gaat gek ruiken

Als je veel eiwitten eet en je koolhydraatinname tot het minimum beperkt, komt je lichaam in een bepaalde staat, genaamd: ketose (jep, van het omstreden keto dieet). Hierbij begint het vet te verbranden voor energie, in plaats van de koolhydraten die je normaal gesproken had gegeten. Dit lijkt goed, als je van je buik af wilt komen, maar doet minder goeds voor je adem.

Wanneer je lichaam vet verbrandt, produceert het ketonen – een stof die je mond kunnen laten ruiken naar je sporttas. Je kunt er ook niks aan doen: de geur komt van binnenuit. Flossen, poetsen of spoelen: werkt niet.

2. Je nieren worden er niet echt blij van

Als je eiwitten eet, krijg je ook bijproducten van stikstof binnen die je nieren vervolgens moeten afbreken. Wanneer je een normale hoeveelheid binnenkrijgt, plas je dit gewoon uit – geen probleem.

Maar als je heel veel eiwitten eet moeten je nieren harder werken om van deze stoffen af te komen. Dit kan uiteindelijk mogelijk leiden tot beschadiging van de nieren. Je moet het dan wel heel gek maken, maar toch is het misschien goed om in je achterhoofd te houden, mocht je gevoelige nieren hebben.

3. Je krijgt last van je darmen

Kipfilet en hüttenkäse zijn perfect om spieren mee te kweken, maar ze bevatten geen vezels die je verteringskanaal nodig heeft om goed te functioneren. Wanneer je minder complexe koolhydraten eet, en vooral veel proteïne zoals het eten van veel eiwitten, is het daarom moeilijk om je aanbevolen dagelijkse 25 tot 35 gram vezels binnen te krijgen. Het resultaat? Je voelt je opgeblazen en niet echt lekker.

4. Je komt aan

Op de korte termijn is een dieet met veel eiwitten perfect om gewicht te verliezen en tóch je spieren te behouden. Maar als je er te lang te veel van binnenkrijgt, bestaat de kans dat je aankomt en dus niet afvalt.

In een langdurige studie onder 7.000 volwassen werd ontdekt dat degenen die de meeste eiwitten aten een 90% grotere kans hadden om uiteindelijk overgewicht te krijgen. In andere woorden: wondervoedsel bestaat niet. Alles met mate, houd de balans.

Bron:https://www.womenshealthmag.com/nl/voeding/feiten-fabels/a23856466/te-veel-eiwitten-eten/

Informatie over voeding neem contact op.

Geef een reactie

Afsluiten
Pttwente is een beweeg Studio aan de rand van het mooie dorp Wierden. De Studio beschikt over alle faciliteiten die belangrijk zijn om comfortabel, doeltreffend en professioneel aan sport te doen. Sfeervol is de Studio en niet super groot waardoor je juist kleinschalig kunt trainen als sporter en je snel thuis zult voelen, zodat je discreet en zonder terughoudendheid aan je vitaliteit kunt werken. Met twee prachtige parken en een recreatiepark op kleine afstand en waneer de weersomstandigheden het toelaten, we met een step, te voet of met de mountainbike , heerlijk buiten kunnen trainen. Kortom Personal Training waneer, waar en wat bij jou past.
  • 06 456 345 33
  • hannie@pttwent.nl
  • Handelsweg 2
    7641 AC WIERDEN
  • Openingstijden:
    • Ma tm vrijdag van 08.00 tm 22.00
    • Zaterdag van 08.00 tm 12.00 uur