Laden..

Dit zijn ze: deze 6 groenten bevatten de meeste eiwitten

Dit zijn ze: deze 6 groenten bevatten de meeste eiwitten

Dit zijn ze: deze 6 groenten bevatten de meeste eiwitten

Groenten staan niet bekend als heel eiwitrijk voedsel, terwijl er toch een paar flinke uitschieters tussen zitten. We vroegen diëtiste Emily Gilbert naar de beste plant based manieren om je dagelijkse dosis eiwitten binnen te krijgen.
Belangrijk om te weten: ‘Proteïnen uit planten zijn ‘incompleet’, wat betekent dat ze niet alle essentiële aminozuren bevatten’, begint Emily. Om ervoor te zorgen dat je alle aminozuren binnen krijgt, is het dus goed om deze groenten te combineren met granen.

1. Erwten

Doperwten zijn een fantastische bron van eiwitten; 6,5 gram eiwitten per 100 gram. Lekker in een frisse salade of in deze verse doperwt en koriander soep.
Ook kikkererwten staan bovenaan in het powerlijstje; met 7,5 gram per portie zijn het echte eiwitbommetjes.

2. Spinazie

Wij snappen wel waarom Popeye zoveel spinazie bleef tanken!
Per 100 gram spinazie heb je namelijk bijna 3 gram eiwitten te pakken. Het is heerlijk door de pasta, in een frisse salade of natuurlijk in een groene smoothie.

3. Gebakken zoete aardappel

Wij zijn zoete aardappel fan. Niet alleen omdat het heel lekker is, maar ook omdat er toch aardig wat proteïne in zit. Een medium grote bataat bevat gebakken ongeveer 3 gram.

4. Broccoli

Broccoli is een uitstekende bron van vezels en vitamine C, maar wist je ook dat het ruim 3 gram eiwitten per 100 gram bevat?

5. Spruitjes

Van alle groenten die er bestaan hebben spruitjes waarschijnlijk de minste fans. Terwijl de kleine, groene bolletjes qua voedingsstoffen echte supersterren zijn. Per 100 gram bevatten ze bijna 4 gram eiwitten, naast de 247 gram kalium en 110 microgram vitamine K.

6. Mais

Ja, we weten dat mais technisch bekeken eigenlijk een graan is. Maar aangezien het altijd op de groenteafdeling ligt, en het gewoon heel lekker is, ben je waarschijnlijk blij met het feit dat mais 3,5 gram eiwitten per 100 gram bevat.

Meer informatie over PTTwente: klik hier

Bron: klik hier

Geef een reactie

Afsluiten
Pttwente is een beweeg Studio aan de rand van het mooie dorp Wierden. De Studio beschikt over alle faciliteiten die belangrijk zijn om comfortabel, doeltreffend en professioneel aan sport te doen. Sfeervol is de Studio en niet super groot waardoor je juist kleinschalig kunt trainen als sporter en je snel thuis zult voelen, zodat je discreet en zonder terughoudendheid aan je vitaliteit kunt werken. Met twee prachtige parken en een recreatiepark op kleine afstand en waneer de weersomstandigheden het toelaten, we met een step, te voet of met de mountainbike , heerlijk buiten kunnen trainen. Kortom Personal Training waneer, waar en wat bij jou past.
  • 06 456 345 33
  • hannie@pttwent.nl
  • Handelsweg 2
    7641 AC WIERDEN
  • Openingstijden:
    • Ma tm vrijdag van 08.00 tm 22.00
    • Zaterdag van 08.00 tm 12.00 uur