Laden..

Er zijn verschillende redenen waarom bedrijfsfitness gezond is

Er zijn verschillende redenen waarom bedrijfsfitness gezond is

Er zijn verschillende redenen waarom bedrijfsfitness gezond is

Als werkgever is het belangrijk om te investeren in het welzijn van je werknemers. Een gezonde en gelukkige werkomgeving kan leiden tot hogere productiviteit, minder ziekteverzuim en een grotere loyaliteit onder medewerkers. Een manier om dit te bereiken is door bedrijfsfitness aan te bieden.

Bedrijfsfitness houdt in dat werknemers de mogelijkheid krijgen om tijdens werktijd te sporten of gebruik te maken van fitnessfaciliteiten op kantoor. Dit kan variëren van een fitnessruimte met apparatuur tot groepslessen zoals yoga of bootcamp.

Maar waarom zou je als werkgever investeren in bedrijfsfitness? Hier zijn een aantal redenen:

1. Verbeterde gezondheid en welzijn

Regelmatig bewegen heeft talloze voordelen voor de gezondheid. Het vermindert het risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2, obesitas en andere chronische aandoeningen. Daarnaast heeft lichaamsbeweging ook mentale voordelen, zoals het verminderen van stress en het verbeteren van de stemming.

Door bedrijfsfitness aan te bieden geef je werknemers de mogelijkheid om actief bezig te zijn en hun gezondheid te verbeteren. Dit kan leiden tot betere prestaties op het werk, minder ziekteverzuim en een hogere mate van welzijn onder medewerkers.

2. Team building

Sporten heeft niet alleen fysieke voordelen, maar kan ook bijdragen aan team building. Door samen te sporten, kunnen collega’s elkaar beter leren kennen en een hechtere band opbouwen. Dit kan de samenwerking en communicatie binnen het team verbeteren, wat weer ten goede komt aan de productiviteit en het werkplezier.

Bedrijfsfitness biedt een uitstekende gelegenheid om medewerkers samen te brengen en te laten werken aan hun gezondheid én teambuilding.

3. Verminderd ziekteverzuim

Een gezonde levensstijl kan het risico op ziekte verminderen. Door bedrijfsfitness aan te bieden, moedig je werknemers aan om actief bezig te zijn en fit te blijven. Dit kan resulteren in minder ziektedagen en een hogere productiviteit.

Daarnaast kunnen medewerkers die regelmatig sporten ook sneller herstellen van blessures of ziekte, omdat ze over het algemeen een betere conditie hebben.

4. Verbeterde concentratie en mentale prestaties

Lichaamsbeweging heeft niet alleen fysieke voordelen, maar ook mentale voordelen. Uit onderzoek is gebleken dat regelmatige lichaamsbeweging de cognitieve functies kan verbeteren, zoals geheugen, concentratie en probleemoplossend vermogen.

Door werknemers de mogelijkheid te geven om tijdens werktijd te sporten of gebruik te maken van fitnessfaciliteiten op kantoor, kun je hun mentale prestaties stimuleren. Dit kan resulteren in betere besluitvorming, creativiteit en productiviteit.

5. Positieve bedrijfscultuur

Het aanbieden van bedrijfsfitness laat zien dat je als werkgever geeft om het welzijn van je werknemers. Dit kan een positieve bedrijfscultuur bevorderen, waarin medewerkers zich gewaardeerd en gesteund voelen.

Een positieve bedrijfscultuur kan leiden tot hogere betrokkenheid, motivatie en loyaliteit onder medewerkers. Het kan ook helpen bij het aantrekken en behouden van talentvolle werknemers.

Conclusie

Bedrijfsfitness biedt talloze voordelen voor zowel werkgevers als werknemers. Het verbetert de gezondheid en het welzijn van medewerkers, vermindert het ziekteverzuim, bevordert teambuilding, verbetert de concentratie en mentale prestaties, en creëert een positieve bedrijfscultuur.

Als werkgever is het belangrijk om te investeren in de gezondheid en het welzijn van je werknemers. Bedrijfsfitness is een effectieve manier om dit te doen. Dus waar wacht je nog op? Bied jouw medewerkers de mogelijkheid om tijdens werktijd actief bezig te zijn en pluk de vruchten van een gezondere, gelukkigere en productievere werkomgeving!

Voor info : klik hier

Geef een reactie

Afsluiten
Pttwente is een beweeg Studio aan de rand van het mooie dorp Wierden. De Studio beschikt over alle faciliteiten die belangrijk zijn om comfortabel, doeltreffend en professioneel aan sport te doen. Sfeervol is de Studio en niet super groot waardoor je juist kleinschalig kunt trainen als sporter en je snel thuis zult voelen, zodat je discreet en zonder terughoudendheid aan je vitaliteit kunt werken. Met twee prachtige parken en een recreatiepark op kleine afstand en waneer de weersomstandigheden het toelaten, we met een step, te voet of met de mountainbike , heerlijk buiten kunnen trainen. Kortom Personal Training waneer, waar en wat bij jou past.
  • 06 456 345 33
  • hannie@pttwent.nl
  • Handelsweg 2
    7641 AC WIERDEN
  • Openingstijden:
    • Ma tm vrijdag van 08.00 tm 22.00
    • Zaterdag van 08.00 tm 12.00 uur