Een makkelijk recept voor zelfgemaakte hummus.
- 4 personen
- 0-15 minuten
- lunch
Ingrediënten
- 1 kleine pot of blikje kikkererwten (uitlekgewicht ca 200 gram)
- 1 teentje knoflook
- ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 eetlepel tahin
- 1 eetlepel olijfolie
- ½ citroen
- peper
- 4 volkoren boterhammen
Bereiding Hummus recept:
- Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af.
- Pureer de kikkererwten met een staafmixer of in de keukenmachine fijn.
- Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Roer er de gemalen komijn, de tahin, de olijfolie, het sap van de halve citroen, wat geraspte citroenschil en wat peper door.
- Verdun de hummus met water als deze te dik is.
- Geef er volkorenbrood of rauwe groente bij.
Informatie over dit Hummus recept
Past in dieet
- Caloriearm
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van melk
- Vrij van ei
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 205 kcal |
Vet | 7 gram |
Waarvan verzadigd vet | 1 gram |
Koolhydraten | 25 gram |
Waarvan suikers | 1 gram |
Vezels | 7 gram |
Eiwit | 9 gram |
Zout | 0,6 gram |
Bron: https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/hummus.aspx