Laden..

Leidt het overslaan van het ontbijt tot gewichtstoename?

Leidt het overslaan van het ontbijt tot gewichtstoename?

Leidt het overslaan van het ontbijt tot gewichtstoename?

Lange tijd werd beweerd dat het overslaan van het ontbijt leidt tot gewichtstoename. De laatste tijd hoor je steeds meer tegengeluiden.
Het gevaar van het ontbijt overslaan is dat je later in de ochtend erg trek kunt krijgen en je mogelijk gaat vergrijpen aan snacks. Als de snacks meer energie bevatten dan het ontbijt dat je overgeslagen hebt, zal je in gewicht toenemen als je dit geregeld zou doen. Een voorbeeld: een cappuccino met een muffin levert meer calorieën dan een schaaltje yoghurt met fruit en een kop thee.
Maar als je gewoon pas bij de lunch gaat eten, is dat gevaar er niet. Sommige mensen houden er écht niet van om te ontbijten.

Toch heeft een goed ontbijt wel veel te bieden. Als je een PuurGezond ontbijt neemt, krijg je onmisbare voedingsstoffen binnen, worden je darmen aan het werk gezet en krijg je meer structuur in je eetpatroon. Daarom is het wel verstandig om elke dag een ontbijt te nemen. Voorbeelden van een goed ontbijt zijn:

-Yoghurt met fruit, wat noten of muesli en een kopje thee.

-Volkoren boterhammen besmeerd met roomboter en honig, achterham en/of een eitje met een glas sinaasappelsap.

-Havermoutpap met een kiwi of ander vers fruit.

Meer info: klik hier

Geef een reactie

Afsluiten
Pttwente is een beweeg Studio aan de rand van het mooie dorp Wierden. De Studio beschikt over alle faciliteiten die belangrijk zijn om comfortabel, doeltreffend en professioneel aan sport te doen. Sfeervol is de Studio en niet super groot waardoor je juist kleinschalig kunt trainen als sporter en je snel thuis zult voelen, zodat je discreet en zonder terughoudendheid aan je vitaliteit kunt werken. Met twee prachtige parken en een recreatiepark op kleine afstand en waneer de weersomstandigheden het toelaten, we met een step, te voet of met de mountainbike , heerlijk buiten kunnen trainen. Kortom Personal Training waneer, waar en wat bij jou past.
  • 06 456 345 33
  • hannie@pttwent.nl
  • Handelsweg 2
    7641 AC WIERDEN
  • Openingstijden:
    • Ma tm vrijdag van 08.00 tm 22.00
    • Zaterdag van 08.00 tm 12.00 uur