Laden..

Kinesis, de oorsprong van bewegen

Kinesis, de oorsprong van bewegen

Kinesis is een nieuwe trainingsmethode. Uw levenskwaliteit neemt hiermee alleen maar toe. Uw bewegingen voelen ongedwongen en natuurlijk aan dankzij een technologie die het mogelijk maakt de zwaartekracht te overwinnen in een driedimensionale ruimte. U wordt zich opnieuw bewust van uw bewegingen, neemt een juiste houding aan en zorgt voor een perfect evenwicht tussen lichaam en geest.

Kinesis is het driedimensionale bewegen waarbij de mens centraal staat en de toestellen letterlijk en figuurlijk op de achtergrond, “bij reguliere fitnessapparatuur volgt u de beweging van het toestel, bij Kinesis volgt het toestel u”.

Laten we even terug in de tijd gaan; binnen de fitness wordt er vaak gewerkt met apparaten die ons dwingen één kant op te bewegen. Zo kunt u een geïsoleerde beweging maken, zonder dat u in andere spiergroepen gaat compenseren en alleen de spiergroep aanspant die u wel wilt trainen. Het voordeel hiervan is dat u de spieren heel gericht kan aanspreken op kracht.

Maar spieren kunnen zoveel meer dan alleen maar kracht zetten. Uw spieren zorgen namelijk ook voor onder andere; coördinatie, stabiliteit, lichaamsgevoel en balans/evenwicht. In het dagelijkse leven maakt u namelijk veel bewegingen waar kracht voor nodig is, bijvoorbeeld iets zwaars boven het hoofd tillen. U zult nu denken: “Daar zit wat in, maar dan pak ik toch een paar losse gewichten?”.

Het trainen met losse gewichten biedt inderdaad de mogelijkheid om ook de andere functies van de spieren te trainen. Het gewicht kan alle kanten op, dus u heeft nu ook andere (hulp)spieren nodig in de spiergroep om de beweging gecoördineerd te laten verlopen. Als u met losse gewichten traint, traint u niet alleen op kracht, maar ook op coördinatie, stabiliteit, lichaamsgevoel en balans. U kunt daarmee al een stuk functioneler (dichter bij de functie in het dagelijks leven) gaan trainen. Maar nu komt Kinesis om de hoek kijken. Bij Kinesis, Grieks voor beweging, kunt u alle kanten op bewegen, net zoals in het dagelijks leven. Door het ‘3D Pulley Systeem’ kunt u een beweging van 360° maken, zowel rechtlijnig als diagonaal en circulair. Niet meer alleen bewegen van voor naar achter of van boven naar beneden, maar alle kanten op, drie dimensionaal dus! Alles draait om een juiste lichaamshouding, uw lichaam dat in balans is en het bewegen van het lichaam op een natuurlijke wijze. Bij Kinesis traint u met kabels. Omdat u met kabels traint, en niet met losse gewichten, is het mogelijk om weerstand te creëren in alle richtingen. Een uniek en revolutionair trainingsconcept.

Vanuit fysiologisch oogpunt werd gekeken naar een nieuwe balans, gebaseerd op drie elementen: stabiliteit, kracht en flexibiliteit.

Bij krachttraining is het hoofddoel van de training het winnen van kracht. Spieren die veel kracht kunnen geven zijn vaak minder gericht op stabiliteit. Stabiliteit is iets wat u overal bij nodig heeft, of het nu bij het uitruimen van de afwasmachine is of bij het oefe-nen van uw ‘swing’ bij golf. Aan kracht alleen heeft u weinig als u geen goede coördinatie en goed lichaamsgevoel heeft.

We leven in een maatschappij waarin een passieve levensstijl heerst en waarin stress geen onbekende is. We voelen alleen nog maar externe prikkels en de kunst om ons eigen lichaam te voelen verdwijnt langzaam. Gelukkig zijn er de laatste jaren steeds meer mensen die zich daarvan bewust zijn geworden. Yoga- en Pilateslessen zijn nu erg populair. Bij deze trainingsvormen staat het voelen van het eigen lichaam voorop, net zoals bij Kinesis. Pas als u meer lichaamsgevoel en coördinatie krijgt, bent u in staat om kracht te gaan ontwikkelen. De piramide van functioneel trainen is dat u eerst een goede basis dient te hebben (coördinatie en stabiliteit) voordat u verder bouwt (kracht). Door de driedimensionale bewegings-assen is het mogelijk heel veel variatie aan te brengen in de oefeningen. U zult onder andere gaan bewegen met weerstand op wiebelende plankjes, op- en afstappen met weerstand, combinatieoefeningen maken tussen boven- en onderlichaam, en nog veel meer. We willen u inspireren, door de bewegingen van het menselijk lichaam en de harmonie tussen het eigen lichaam en de omgeving. Het gaat om de beleving, we willen een nieuwe ervaring creëren.

U wordt sterker en energieker. Uw lichaam wordt stabieler, uw gewrichten worden flexibeler en ook uw zintuiglijk-lichamelijke waarneming en behendigheid gaan er op vooruit. Een In Motion personal trainer zal u bijstaan in deze nieuwe ervaring en helpen om de natuurlijke bewegingen van uw lichaam te herontdekken dankzij een trainingsprogramma dat speciaal voor u werd ontwikkeld.

Kinesis is geschikt voor iedereen die de kwaliteit van het dagelijks bewegen wil verbeteren. Omdat u in zoveel richtingen kan bewegen, heeft u veel controle nodig over uw spieren. Ongecontroleerd gebruik zal eerder tot blessures leiden. Gelukkig is er altijd een Personal Trainer die er voor zorgt dat de oefeningen goed worden uitgevoerd. U kunt onder begeleiding van een Personal Trainer een groepsles of een privé-training volgen. U zult rustig beginnen en gaandeweg steeds moeilijkere oefeningen gaan doen. Het zal dus altijd een uitdaging blijven.

Binnen de fysiotherapie wordt al langer gewerkt met coördinatie, balans, stabiliteit en lichaamsgevoel. Kinesis is daarom ook zeker een aanwinst voor de fysiotherapie. Het is uiterst geschikt voor revalidatie- (stabilisatie)training na bijvoorbeeld een knieoperatie. En ook voor houdingscorrigerende trainingen.

Een ander groot voordeel is dat de Kinesistoestellen heel toegankelijk zijn voor mensen die in een rolstoel zitten. Zij kunnen dan prima hun oefeningen uitvoeren, zonder belemmeringen. Met Kinesis is het mogelijk om functioneel te gaan trainen omdat de bewegingen heel natuurlijk zijn. U kunt uw traptechniek of loopbeweging, uw back- of forehand voor het tennissen oefenen et cetera. Dus ook de sportspecifieke oefenvormen zijn zeer goed te trainen.

Wij verwachten dat Kinesis voor veel mensen een heel leuke, uitdagende maar vooral een doelgerichte en functionele training zal worden. Of u nu heel sportspecifiek wilt trainen, wilt revalideren of het als aanvulling ziet van uw bestaande trainingsprogramma. Fitness zoals het nu bekend is, zal altijd blijven bestaan want er zijn genoeg mensen die op spiermassa willen blijven trainen. En er zijn ook genoeg mensen die hun conditie willen verbeteren of willen afvallen.

Wij hopen u positief te verrassen met een training wat voor u een absolute meerwaarde zal zijn om de kwaliteit van het leven te verhogen. Wij nodigen u graag uit om een Kinesis- training te komen volgen.

Afsluiten
Pttwente is een beweeg Studio aan de rand van het mooie dorp Wierden. De Studio beschikt over alle faciliteiten die belangrijk zijn om comfortabel, doeltreffend en professioneel aan sport te doen. Sfeervol is de Studio en niet super groot waardoor je juist kleinschalig kunt trainen als sporter en je snel thuis zult voelen, zodat je discreet en zonder terughoudendheid aan je vitaliteit kunt werken. Met twee prachtige parken en een recreatiepark op kleine afstand en waneer de weersomstandigheden het toelaten, we met een step, te voet of met de mountainbike , heerlijk buiten kunnen trainen. Kortom Personal Training waneer, waar en wat bij jou past.
  • 06 456 345 33
  • hannie@pttwent.nl
  • Handelsweg 2
    7641 AC WIERDEN
  • Openingstijden:
    • Ma tm vrijdag van 08.00 tm 22.00
    • Zaterdag van 08.00 tm 12.00 uur