Laden..

Goeie vraag: kun je slaap inhalen?

Goeie vraag: kun je slaap inhalen?

Goeie vraag: kun je slaap inhalen?

Afgelopen nacht had je de hele nacht plafonddienst, kun je die schade komende nacht inhalen?

Heb je niet zo goed geslapen vannacht? Door de stand van de maan of is het de zuiverste vorm van toeval? Belangrijk voor nu: kun je die slaap komende nacht inhalen, zodat je morgen wel weer fris en fruitig uit je bed stuitert?

Het verlossende woord

We vallen meteen met de deur in huis: jammer maar helaas. Een slaaptekort kun je niet echt inhalen. Sterker nog: door het te proberen berokken je alleen nog maar meer schade aan je lijf. Oeps.RELATED STORYEffecten van te lang slapen op je gezondheid

“Door te lang te slapen, verstoor je je biologische klok,” zegt Janet Kennedy, specialist in het behandelen van slaapproblemen. “Je voelt je uiteindelijk luier en chagrijniger, plus het is stressvol voor je lichaam.” Wanneer je een gewoonte maakt van te kort slapen, heb je al snel de neiging om dit te compenseren met dutjes of cafeïne-shots overdag. Beiden schoppen het ritme van je lichaam in de war, waardoor je klaarwakker bent op het moment dat het bedtijd is. Hallo, insomnia.

Slaaptekort is niet alleen vervelend, het kan ook schadelijk zijn voor je hersenen. Minder dan acht uur slapen per nacht vertraagt je cognitieve functies en de mogelijkheid om informatie te verwerken. Wanneer je slaapt, wordt al het cognitieve afval van de dag weggespoeld, dus te vaak weinig slapen kan een serieuze aanslag zijn op je geheugen.

Wat kun je dan wel doen?

De makkelijkste manier om dit tegen te gaan is door elke dag rond dezelfde tijd op te staan. Yep, ook in het weekend en ook als je de hele nacht naar het plafond hebt liggen staren. Het onderbreken van je slaappatroon kan je biologische klok flink in de war schoppen. Dit geldt ook voor andere slaaptijden in het weekend, want dan maak je het bijna onmogelijk voor jezelf om een goed ritme aan te houden.

Luister naar je lichaam en onthoud ook vooral dat slapen net zo belangrijk is voor je gezondheid als die sessie krachttraining die op de planning staat.

Bron: https://www.womenshealthmag.com/nl/rust/slapen/a24158424/kun-je-slaap-inhalen/

Meer info over mogelijkheden: klik hier

Geef een reactie

Afsluiten
Pttwente is een beweeg Studio aan de rand van het mooie dorp Wierden. De Studio beschikt over alle faciliteiten die belangrijk zijn om comfortabel, doeltreffend en professioneel aan sport te doen. Sfeervol is de Studio en niet super groot waardoor je juist kleinschalig kunt trainen als sporter en je snel thuis zult voelen, zodat je discreet en zonder terughoudendheid aan je vitaliteit kunt werken. Met twee prachtige parken en een recreatiepark op kleine afstand en waneer de weersomstandigheden het toelaten, we met een step, te voet of met de mountainbike , heerlijk buiten kunnen trainen. Kortom Personal Training waneer, waar en wat bij jou past.
  • 06 456 345 33
  • hannie@pttwent.nl
  • Handelsweg 2
    7641 AC WIERDEN
  • Openingstijden:
    • Ma tm vrijdag van 08.00 tm 22.00
    • Zaterdag van 08.00 tm 12.00 uur