Ben jij al helemaal klaar voor Oud & Nieuw? Met deze eiwitrijke oliebollen ben je dat zeker!
Onze plantaardige oliebollen zijn een stuk gezonder dan de traditionele variant en alsnog hartstikke lekker. We bakken de oliebollen namelijk in de oven, waardoor er veel minder vet en olie aan te pas komt. Eén oliebol bevat slechts 165 calorieën!
Uiteraard kun je aan het oliebollen beslag nog andere ingrediënten toevoegen zoals bijvoorbeeld stukjes appel. Eet ze wanneer ze lekker warm uit de oven komen, uiteraard met lekker veel poedersuiker. Leef je uit en we wensen je alvast een mooi nieuwjaar!
Ingrediënten (voor 10-12 oliebollen)
- 250 gram tarwebloem
- 250 gram plantaardige kwark
- 80 gram rozijnen/krenten (geweekt)
- 1 1/2 schepje Fit Green Protein vanille
- 4 el aquafabe (vocht uit een blik kikkererwten)
- 1 flinke el kokosolie
- 1 tl kaneel
- 1/2 tl koekkruiden
- 1 tl bakpoeder
- 1 el agavesiroop
- snufje zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Mix de kwark, (gesmolten) kokosolie, aquafabe en agavesiroop tot een glad geheel.
3. Voeg hier vervolgens de rest van de ingrediënten (behalve de rozijnen/krenten) bij en meng goed door elkaar.
4. Kneed nu ook de geweekte rozijnen/krenten door het oliebollen beslag heen.
5. Beleg een bakplaat met bakpapier en vorm 10 tot 12 bolletjes van deeg tussen je handen, plaats deze op de bakplaat.
6. Plaats de oliebollen in de voorverwarmde oven en bak voor ongeveer 15 minuten, tot ze een goudbruin kleurtje krijgen.
Tip: bak de oliebollen niet te lang, want dan worden ze crunchy 😉
7. De eiwitrijke oliebollen zijn warm (en met poedersuiker) natuurlijk het lekkerste!
Voedingswaarde per oliebol
- Energie – Kcal: 165
- Vetten: 3,3g
- Koolhydraten: 26,1g
- Vezels: 1,5g
- Eiwitten: 7,2g
Nog meer recepten: klik hier
Bron: klik hier