Laden..

Wat is EMS training?

Wat is EMS training?

EMS staat voor “Elektro Muscle Stimulation” of “Elektro Myo Stimulatie,” en het is een trainingsmethode waarbij elektrische impulsen worden gebruikt om spiercontracties te veroorzaken tijdens het sporten. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken van EMS-training:

 1. Elektrische impulsen: Tijdens EMS-training worden elektroden op de huid geplaatst, meestal over grote spiergroepen. Deze elektroden zenden elektrische impulsen naar de spieren, waardoor ze samentrekken en ontspannen.
 2. Tijdsbesparend: EMS-training kan effectief zijn en kan in korte sessies worden uitgevoerd, meestal ongeveer 20-30 minuten, waardoor het aantrekkelijk is voor mensen met drukke schema’s.
 3. Spierversterking: EMS-training richt zich op het versterken en tonen van spieren, vergelijkbaar met traditionele krachttraining, maar met behulp van elektrische stimulatie.
 4. Begeleiding: Het wordt vaak uitgevoerd onder begeleiding van een getrainde professional om ervoor te zorgen dat de juiste technieken worden toegepast en de veiligheid gewaarborgd is.
 5. Toepassingen: EMS-training wordt gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder spieropbouw, verbetering van de lichaamshouding, revalidatie na letsel en zelfs gewichtsverlies.

Het is belangrijk op te merken dat EMS-training niet geschikt is voor iedereen, en mensen met bepaalde medische aandoeningen moeten voorzichtig zijn of het vermijden. Raadpleeg altijd 1 van onze trainers voordat je begint met een nieuwe trainingsmethode om te bepalen of het geschikt is voor jouw specifieke situatie.

Voor informatie klik hier.

Voor een proefles klik hier.

Geef een reactie

Afsluiten
Pttwente is een beweeg Studio aan de rand van het mooie dorp Wierden. De Studio beschikt over alle faciliteiten die belangrijk zijn om comfortabel, doeltreffend en professioneel aan sport te doen. Sfeervol is de Studio en niet super groot waardoor je juist kleinschalig kunt trainen als sporter en je snel thuis zult voelen, zodat je discreet en zonder terughoudendheid aan je vitaliteit kunt werken. Met twee prachtige parken en een recreatiepark op kleine afstand en waneer de weersomstandigheden het toelaten, we met een step, te voet of met de mountainbike , heerlijk buiten kunnen trainen. Kortom Personal Training waneer, waar en wat bij jou past.
 • 06 456 345 33
 • hannie@pttwent.nl
 • Handelsweg 2
  7641 AC WIERDEN
 • Openingstijden:
  • Ma tm vrijdag van 08.00 tm 22.00
  • Zaterdag van 08.00 tm 12.00 uur