Watermeloensalade met tonijn en feta
Ingrediënten
4 personen
- 1 komkommer
- 2 kleine rode uien
- 6 el rodewijnazijn
- 320 g tonijnmoot in olijfolie
- 200 g feta
- 15 g verse basilicum (alleen de blaadjes)
- 800 g watermeloenstukjes (bak)
- 240 g Kalamata-olijven zonder pit (potje)
- 4 afbakciabattina’s
Bereiden
- Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakken. Snijd de ui in halve ringen. Doe de komkommer en ui met de azijn in een kom en laat staan tot gebruik.
- Laat de tonijn uitlekken, maar vang een halve eetlepel olie per persoon op.
- Snijd de feta in blokjes en scheur de blaadjes van het basilicum grof. Halveer de watermeloenstukjes.
- Schep de komkommer, ui, azijn, tonijn, opgevangen olie, feta, het basilicum, de watermeloen en olijven voorzichtig door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de ciabattina’s in plakken en serveer erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 590 kcal
- eiwit 32 g
- koolhydraten 45 g
- vet 30 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 4.135 mg
- vezels 6 g
Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1187445/watermeloensalade-met-tonijn-en-feta
Meer: klik hier